Barion Pixel

Ako zabrániť šíreniu baktérií ?

Baktérie sa môžu šíriť z človeka na človeka alebo sa dotýkate nečistého vybavenia alebo povrchov.

Ak chcete zabrániť šíreniu mikróbov, zamerať svoje úsilie na čistenie oblastí v dome, kde je väčšia pravdepodobnosť rozšírenia baktérií, ako je kuchyňa, osobný počítač, dokonca aj mobilný telefón a toaleta. Použite buď mydlo a horúcu vodu proti baktériám, alebo dezinfekčný prostriedok na ich zabitie. Uistite sa, že sa po vyčistení dôkladne vysuší povrch, ako je napríklad pracovná doska na krájanie. Vlhkosť pomáha ľubovoľným zostávajúcim choroboplodným zárodkom prežiť, a ak je dostatok vody, množia sa. Mali by ste pravidelne meniť hubky na umývanie riadu. Čistiace pomôcky, ako sú napríklad handry alebo mopy, sa musia tiež dôkladne očistiť a vysušiť, aby sa nešírili baktérie.

Tu sú niektoré všeobecné tipy na čistenie, ktoré vám pomôžu zabrániť šíreniu baktérií vo vašom dome:

Po manipulácii s špinavou bielizňou umyte ruky : Všetky spodné prádlo, uteráky a domáca bielizeň by sa mali prať pri 60-ke, alebo pri teplote 40-ke.  Našim a pracím prostriedkom sa dá zabrániť šírenie a zlikvidovanie baktérií. Utierky : používajte jednorazové papierové utierky, ak je to možné. Opakované použiteľné látky by sa mali dezinfikovať pri praní https://dezinfekciapovrchov.sk/produkt/disiclean-washer/

Umývacie kefy : umývajte kefy v umývačke riadu pravidelne alebo po každom použití očistite čistiacim prostriedkom a teplou vodou.

Mopy a vedierka : použite systém dvoch nádob. Jeden na čistiaci prostriedok a druhý na oplachovanie. Mopy a vedierka by sa mali po každom použití vyčistiť a vysušiť

Toalety : udržiavajte celú toaletu vždy čistú, však sa tu odohrávajú rôzne rituály. Používajte čistiaci prostriedok na toalety : https://dezinfekciapovrchov.sk/produkt/disiclean-wc-gel/

Vodný kameň sa musí pravidelne odstraňovať pomocou odvápňovacieho prípravku. Kúpeľne a umývadlá : čistite kúpeľne a umývadlá častejšie, ak sa používajú pravidelne. Použite aj dezinfekčný prostriedok. Ak sa sprcha na chvíľu nepoužívala, pred jej opätovným použitím opláchnite sprchu, alebo vaňu horúcou vodou. Prípravok na boj proti vodnému kameňu a dezinfekciu v jednom : https://dezinfekciapovrchov.sk/produkt/disiclean-anti-calc/

Ak máte pri vani, alebo v sprche látkový, alebo gumený záves, raz za čas ho dajte vyprať do práčky a potom ho dôkladne vysušte.

Kuchyňa : zabezpečte, aby povrchy na prípravu potravín boli pred použitím čisté. Používajte samostatné dosky na krájanie neupravených potravín – napríklad surové mäso – a jedlo, ktoré nepotrebuje varenie, ako napríklad šalátové listy. Umyte a osušte si ruky po manipulácii s potravinami, ako je surové mäso.

Podlahy : Pravidelne čistite podlahy teplou vodou a čistiacim prostriedkom, aby ste odstránili viditeľné nečistoty. Pre zvýšenie dezinfekčného efektu vieme pomôcť : https://dezinfekciapovrchov.sk/produkt/disiclean-surface-foaming/

Koberce a bytový textil : Vysávanie pomáha k čistote u Vás doma. Odporúča sa aspoň raz ročne, alebo raz za dva roky, dať vytepovať koberce. Všetko závisí od hustoty koberca. Čistenie parou je tiež účinné proti baktériám na kobercoch a nábytku. Záclony môžu byť vyčistené praním.

Domáce zvieratá a iné zvieratá : Držte krmivo pre domáce zvieratá oddelené od ľudskej potravy. Vždy si umyte ruky po dotyku zvierat a ich potravín, hračiek, klietok a podstielky. Nádoby, ktoré sa používajú na krmivo pre domáce zvieratá, by sa mali skladovať zvlášť. Aj pre Vašich miláčikov máme prostriedok, ktorý vydezinfikuje misky, hračky a pelechy. https://dezinfekciapovrchov.sk/produkt/disiclean-pets/

Nakladanie s odpadmi : Vždy si umyte ruky po manipulácii s odpadovým materiálom. 

Zdroje :

https://www.nhs.uk/common-health-questions/infections/what-are-the-incubation-periods-for-infections/https://www.nhs.uk/live-well/healthy-body/how-to-prevent-germs-from-spreading/

https://www.nhs.uk/live-well/healthy-body/how-to-prevent-germs-from-spreading/

Pridaj komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.